Perentaartjes
Perentaartjes op basis van Credi Sloffenmix, Credi Royal Cake en Credi Crème Pâtissière Authentique
Servings 60
Extra benodigdheden:
- 60 brioche bakvormen van 17,5 mm doorsnede en 7 mm hoog (17,5 x 7 mm)
Maak harde wenerdeeg:
Maak een soepel en glad zetdeeg van alle grondstoffen en leg dit minimaal 5 uur in de koeling.
Rol het zetdeeg uit tot een dikte van 3 mm.
Fonceer iedere brioche bakvorm (17,5 x 7 mm) met ca. 100 gram deeg.
Maak cakebeslag:
Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en roer nog ca. 5 minuten in de eerste versnelling (soortelijk gewicht ca. 880-900 g/L).
Spuit ca. 125 gram cakebeslag in de gefonceerde brioche bakvormen.
Bakken ca. 40 minuten op 160°C.
Laat voldoende afkoelen.
Maak perenroom:
Voeg Credi Crème Pâtissière Authentique toe aan het water en de perenpuree. Meng ca. 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
Verdeel ca. 50 gram perenroom over de gebakken cake bodem en decoreer naar eigen inzicht.
Tip: Vul de sloffenbodem met een laag Broer Amandelspijs!
De herfst op een gebaksbordje....