Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Mokka Galettes
Mokka Galettes op basis van Credi Harde Wener en Credi Crème Authentique.
Servings
55
Ingrediëntenlijst
Galettes:
1000
g
CREDI HARDE WENER
180
g
Suiker
455
g
Roomboter
50
g
Eieren
Paté*:
225
g
Geroosterde gemengde notenmix
225
g
Suiker
Noten-mokkacrème:
450
g
Paté*
300
g
Roomboter
60
g
CREDI CRÈME PATISSIERE AUTHENTIQUE
150
g
Water
6
g
Mokka
Extra benodigdheden:
Grill
Houder met goten van 7 cm.
Recept werkwijze
Maak de galettes:
Maak het harde wenerdeeg aan. Kneed alle grondstoffen tot een zanddeeg.
Rol het deeg uit op 5 mm dikte. Steek ronde plakken uit met een steker van 6 cm doorsnede (ca. 30 g).
Bak de plakken ca. 60 seconden tussen de grill op de hoogste stand. Leg meteen hierna in goten van 7 cm.
Laat voldoende afkoelen.
Maak paté:
Karamelliseer de suiker en meng dit met de geroosterde gemengde notenmix.
Draai dit vervolgens tot paté met de cutter/keukenmachine.
Noten-mokkacrème:
Draaide paté door de roomboter en draai dit luchtig.
Meng de Credi Crème Authentique met het water en de mokka. Voeg dit in 4 stappen toe aan het paté-botermengsel.
Draai het geheel luchtig in de hoogste versnelling.
Spuit vervolgens ca. 17 gram crème op iedere galette en werk verder af naar eigen inzicht.
Notes
Subtiele balans tussen zoet en crunchy..