Moederdag Kwarkbol
Moederdag Kwarkbol op basis van Sonnet Variatiemix Kwark en Liquishort Cake
Ingrediënten:
- 10000 g - 100% Bloem
- 5000 g - 50% Eieren
- 2000 g - 20% SONNET VARIATIEMIX KWARK
- 1000 g - 10% LIQUISHORT CAKE
- 1000 g - 10% Credi Compound Aardbeien
- 7700 g - 77% Water
Vulling:
- 4000 g - 40% Rozijnen
- 2000 g - 20% Bakvaste melkchocolade stukjes
Werkwijze:
Kneed alle grondstoffen in een lage versnelling tot een soepel en goed afgekneed deeg (mengtijd ca. 5 minuten). Vulling direct doordraaien tot een gelijke verdeling is ontstaan.
Deegtemperatuur: ca. 20°C.
Weeg deegstukken af van ca. 375 gram en opbollen.
Deegrust: ca. 20 minuten.
Deegstukken opnieuw glad opbollen, kruislings diep insnijden en in de (papieren) bak ring plaatsen.
Bakken: ca. 40 minuten bij 180°C.
Na voldoende afkoelen decoreren met op kleur gebrachte fondant en verder afwerken in het thema moederdag.