Kruidig Suikerbrood
Kruidig Suikerbrood op basis van QS Boterstol Extra.
Servings 0
Vulling 1:
- 70 g - 7% Rijst
- 140 g - 14% Water
- 20 g - 2% Oploskoffie
- 10 g - 1% Kaneel (gemalen)
- 5 g - 0,5% Gemberpoeder
- 3 g - 0,3% Kardemom
Vulling 2:
- 500 g - 50% Suikernibs P2
Maak vulling 1 aan.
Kook de rijst met het water en de specerijen tot het water volledig is opgenomen en de rijst volledig gaar is.
Laat dit volledig afkoelen.
Maak het deeg.
Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde rijstvulling, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
Direct na het kneden vulling 2 doordraaien.
Weeg vervolgens 2,5 kilo deeg af, punt deze los op en druk deze uit in een bakvorm met opstaande randen van 20 x 60 cm.
Narijs ca. 75 minuten.
Bakken ca. 35 minuten op 220°C.
Eventueel met een bakplaat er bovenop zodat je een mooie strakke plak krijgt.
Laat afkoelen en snij er stukken van in het gewenste formaat.