Zonnepit Vloerbrood
Bekijk het recept voor Zonnepit Vloerbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50 % Bloem
- 5000 g - 50% VITASON ZONNEPIT (50%)
- 250 g - 2.5 % Gist
- 5000 g - 50 % Water ong.
Decoratie
- 500 g - 5% Zonnebloempitten
- 500 g - 5% Roggebloem
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Afwegen: ong. 450 gram.
- Puntrijs: ong. 40 minuten.
- Opmaken als vloerbrood.
- Decoreren: Aan de onderkant decoreren met zonnebloempitten en de bovenkant met roggebloem.
- Insnijden: Met een rondstekertje 3,5 cm door middel van een draaiende beweging een viertal cirkels insnijden.
- Narijs: ong. 75 minuten.
- Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃ met stoom, bakken als vloerbrood.
- Roterend Bakken: ong. 30 minuten bij 210℃, met stoom