Bakker-Allard3-1024x640-1

Zonnekoren

Bekijk het recept voor Zonnekoren

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 7500 g - 75%% Volkorenmeel
  • 2500 g - 25%% VITASON KORENMOUT (25%)
  • 300 g - 3%% Gist
  • 6500 g - 65%% Water ong.
  • 2000 Zonnebloempitten

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Direct na het kneden de vulling doordraaien.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: deegstukken van ca. 475 gram en opbollen.
  • Voorrijs: ca. 40 minuten.
  • decoreren met zonnebloempitten aan de onderzijde en Sonvlokken aan de bovenzijde. Vervolgens op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.
  • Narijs: ca. 70 minuten.
  • Bakken: ca. 40 minuten bij 240°C met stoom.
  • Opmaken als vloerbrood

Delen