Zomerbrioche
Zomerbrioche op basis van Sonnet Brioche 30%, Credi Sloffenmix en Credi Crème Authentique
Stuks 90 stuks
Ingrediëntenlijst
Brioche:
- 7000 g – 70% Bloem
- 3000 g – 30% SONNET BRIOCHEMIX 30% RSPO-SG
- 500 g – 5% Gist
- 150 g – 1,5% Zout
- 5200 g – 52% Water ca.
Gele room vulling:
- 5500 g – 55% Water
- 2200 g – 22% CREDI CRÈME PÂTISSIÈRE AUTHENTIQUE
Roodfruit vulling:
- 4500 g – 45% Roodfruit
Boterkruimels:
- 3200 g – 32% CREDI SLOFFENMIX
- 1200 g – 12% Roomboter
- 80 g – 0,8% CREDI CRÈME PÂTISSIÈRE AUTHENTIQUE
Recept werkwijze
Boterkruimels:
- Maak boterkruimels. Meng de Credi Sloffenmix met de Credi Crème Authentique en voeg de boter toe. Draai langzaam met de garde tot er mooie fijne kruimels ontstaan.
Brioche:
- Kneed alle ingrediënten tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Weeg deegstukken af van 175 gram en bol deze op.
- Bolrijs ca. 10 minuten.
- Leg de deegstukken in taartpannetjes en druk deze uit en zet ze in de narijs.
- Druk na ca. 20 minuten de deegstukken nogmaals uit.
- Spuit na ca. 40 minuten in het midden 80 gram gele room als doppen op/in de deegstukken.
- Geef nog ca. 10 minuten narijs.
- Verdeel net voor het bakken ca. 50 gram rood fruit vulling over de deegstukken en vervolgens nog ca. 50 gram boterkruimels.
- Bakken ca. 35 minuten op 200°C.