Zoete Dipsticks
Zoete Dipsticks op basis van Broer Wellingtonspijs en Credi Crème Patissiere Authentique.
Ingrediëntenlijst
Amaretto dip:
- 500 g Slagroom
- 100 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
- 20 g Amaretto likeur (60%)
Koeksticks:
- 700 g Bloem (eiwitrijk)
- 10 g Bakpoeder
- 400 g BROER AMANDEL WELLINGTONSPIJS
- 200 g Bruine Basterdsuiker
- 90 g Roomboter
- 300 g Eieren
- 150 g Pistachestukjes
- 150 g Hazelnootstukjes
Recept werkwijze
- Maak de Amaretto dip:
Meng alle ingrediënten tot een hangende saus. - Maak de Koeksticks:
Meng als eerste het bakpoeder door de bloem.
Meng als tweede de Broer Amandel Wellingtonspijs, bruine basterdsuiker en roomboter door elkaar,
Meng vervolgens hier het bloem-bakpoedermengsel en de eieren door heen en als laatste de pistache- en hazelnootstukjes.
Laat het deeg voldoende opstijven in de koeling. - Rol het deeg uit op een dikte van ca. 10 mm.
Snijd hier stroken van 1 x 15 cm. en leg deze op bakplaten.
Bak dit in ca. 14 minuten op 180°. - Presenteer de afgekoelde koeksticks samen met de Amaretto dip.