Zoete Dipsticks

Zoete Dipsticks op basis van Broer Wellingtonspijs en Credi Crème Patissiere Authentique.

Ingrediëntenlijst

Amaretto dip:

Koeksticks:

  • 700 g Bloem (eiwitrijk)
  • 10 g Bakpoeder
  • 400 g BROER AMANDEL WELLINGTONSPIJS
  • 200 g Bruine Basterdsuiker
  • 90 g Roomboter
  • 300 g Eieren
  • 150 g Pistachestukjes
  • 150 g Hazelnootstukjes

Recept werkwijze

  • Maak de Amaretto dip:
    Meng alle ingrediënten tot een hangende saus.
  • Maak de Koeksticks:
    Meng als eerste het bakpoeder door de bloem.
    Meng als tweede de Broer Amandel Wellingtonspijs, bruine basterdsuiker en roomboter door elkaar,
    Meng vervolgens hier het bloem-bakpoedermengsel en de eieren door heen en als laatste de pistache- en hazelnootstukjes.
    Laat het deeg voldoende opstijven in de koeling.
  • Rol het deeg uit op een dikte van ca. 10 mm.
    Snijd hier stroken van 1 x 15 cm. en leg deze op bakplaten.
    Bak dit in ca. 14 minuten op 180°.
  • Presenteer de afgekoelde koeksticks samen met de Amaretto dip.

Naar een idee van Edwin Prins.

Delen