Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak
Witte Chocolade-Aardbeien-Schuimgebak op basis van Credi Kapsel/Biscuit, Credi Fond Neutral en CREDI Compound Strawberry.
Ingrediëntenlijst
Rolbeslag:
- 1000 g CREDI KAPSEL/BISCUIT
- 1000 g Eieren
Witte Chocolade Bavaroise:
- 100 g Credi Fond Neutral
- 125 g Warm water
- 500 g Lobbige slagroom
- 100 g Witte chocolade druppels
Aardbeien Bavaroise:
- 200 g Credi Fond Neutral
- 250 g Warm water
- 1000 g Lobbige slagroom
- 50 g Credi Compound Strawberry
Kookschuim:
- 80 g Eiwit
- 60 g Suiker
- 60 g Water
- 180 g Suiker
Recept werkwijze
- Beide grondstoffen voor rolbeslag mengen in een machinebekken. Ca. 8-10 minuten opkloppen in de hoogste versnelling en ca. 2 minuten na draaien in laagste versnelling.
- Maak rolbeslag met een trekbak. Dikte ca. 4 mm. Uitkomst 4 plakken van 60 x 40 cm (ca. 475 gram).
- Bakken: ca. 8 minuten op 225°C.
- Prepareer 2 grote driehoekige bûchevormen, bedek de schuine zijden aan de binnenkant met rolbeslag.
- Maak de witte chocoladebavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.
- Verdeel de witte chocoladebavaroise over de 2 geprepareerde driehoekige bûchevormen, sluit de bavaroise halfweg in de vorm af met banen rolbeslag (zie foto).
- Maak de aardbeienbavaroise aan, meng eerst de Credi Fond Neutral met het warme water en meng dit vervolgens met de overige ingrediënten.
- Verdeel de Aardbeien bavaroise over de twee al gedeeltelijk gevulde driehoekige buche vormen, sluit beide vormen af met banen rolbeslag en vries ze in.
- Maak kookschuim:
Meng met de planeetmenger en garde 80 gram eiwit met 60 gram suiker in de eerste versnelling. Kook daarnaast 60 gram water en 180 gram suiker tot 120°C. Giet dit geleidelijk bij de eiwitmassa in de planeetmenger en klop dit tot een stevig eiwitschuim. - Haal de bevroren bûches uit de vriezer en los ze. Doop ze voor de helft in de kookschuim en brand ze af.
- Snijden in de gewenste grootte. Eventuele verdere afwerking en decoratie naar eigen inzicht.