Wit Vloerbrood (FermenSon Prestige)
Bekijk het recept voor wit vloerbrood met een pure broodsmaak en luchtige structuur op basis van het voordeeg FermenSon Prestige.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 250 g - 2.5% Gist
- 200 g - 2% Fermenson Prestige
- 122 g - 1.22% Gist
- 5700 g - 57% Water ca.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: deegstukken afwegen (920 gram voor grote broden of 450 gram voor kleine broden) en opbollen.
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- Opmaken naar wens, lang of rond, eventueel van decoratie voorzien en hierna op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen
- Narijs: ca. 70 minuten.
- Voor het bakken insnijden zoals gewenst.
- Bakken: ca. 30 minuten op 235°C met stoom (kleine broden ca. 25 minuten)