Wit Vloerbrood (Crème Supersoft au Levain)
Bekijk het recept voor Wit Vloerbrood met Crème Supersoft au Levain.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 200 g - 2% Creme supersoft au levain
- 200 g - 2% Gist
- 150 g - 1.5% Zout
- 5500 g - 55% Water
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en glad deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 900 gram voor grote broden en opbollen.
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- Opmaken als vloerbrood, naar wens lang of rond. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten.
- Narijs: ca. 60 minuten.
- Bakken: ca. 35 minuten bij 235°C met stoom.