Vlechtbroden
Bekijk het recept voor Vlechtbroden
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g – 100% Bloem (eiwitrijk)
- 1000 g – 10% Sonplus Luxe
- 500 g – 5% Creme Lux Wit
- 280 g – 2.8% Gist
- 150 g – 1.5% Zout
- 5300 g – 53% Water ca.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een redelijk stevig en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 25°C.
- Afwegen: ca. 70 a 80 gram per strengel en oppunten.
- Voorrijs: ca. 10 minuten.
- De strengels in drie etappes rollen tot taps toelopende pillen van de gewenste lengte. Vlecht regelmatig en niet te strak. Twee keer strijken met ei.
- Narijs: ca. 75 minuten.
- Bakken: ca. 25 minuten bij 230°C.