Vlaaien (CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE)
Bekijk het recept voor Vlaaien (CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- Deeg:
- 10000 g - 100% Bloem
- 4000 g - 40% Crème Limburgse vlaai
- 600-800 g - 6-8% Gist
- 200 g - 2% Zout
- 3800 g - 38% Water ong.
- Crème Pâtissière:
- 1200 g - 12% Credi Crème Pâtissière Authentique
- 3000 g - 250% Water
Vulling
- 4200 g - 42% Fruit vulling naar eigen keuze
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en glad deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26 graden
- Afwegen: Deegstukken van 275 gram (26 cm doorsnede vlaaipan) en opbollen
- Bolrijs: ong. 30 minuten
- Opkloppen: CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE ong. 5 minuten in de 3e versnelling opkloppen met het water
- Uitrollen op stand 10-5 van de uitrolmachine, kwartslag draaien en vervolgens uitrollen tot 3-2
- Vlaaipannen fonceren met deeg, laagje gele room aanbrengen en vruchtenvulling hierbovenop. Eventueel raster op de vlaai aanbrengen
- Narijs: ong. 35 minuten
- Bakken: ong. 25 minuten bij 220℃