Vitason Pro DM Vloerbrood

Bekijk het recept voor Vitason Pro DM Vloerbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Volkorenmeel
  • 5000 g - 50% VitaSon Pro Dm
  • 220 g - 2.2% Gist
  • 100 g - 1% Sonplus Krokant Extra
  • 5700 g - 57% Water ca.

Decoratiemix

  • 250 g - 2.5% Sesamzaad
  • 250 g - 2.5% Lijnzaad
  • 250 g - 2.5% Zonnebloempitten

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C.
  • Afwegen: deegstukken van ca. 445 gram en opbollen/oppunten.
  • Voorrijs: ca. 40 minuten.
  • decoreren met de mix van Sesamzaad/Lijnzaad/Zonnebloempitten en leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten.
  • Narijs: ca. 65 minuten.
  • Voor het bakken driemaal insnijden (zie foto).
  • Bakken: ca. 35-40 minuten bij 225°C
  • Opmaken als vloerbrood

Delen