Vijgen-notenbrood

Bekijk het recept voor Vijgen-notenbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling

  • 1000 g - 10% Gehakte noten
  • 1000 g - 10% Gedroogde en gehakte vijgen

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling door draaien.
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃
  • Bulkrijs: ong.10 minuten
  • Afwegen: ong. 480 gram
  • Bolrijs: ong. 20 minuten
  • Modelleren: Opbollen of langwerpig opmaken, al naar gelang de gewenste vorm
  • Narijs: ong. 60 minuten
  • Decoreren: Bestrooien met roggebloem en insnijden.
  • Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃

Extra informatie

Gevriesdroogde vijgenblokjes ca. 30 minuten laten wellen in handwarm water. Manueel gesneden vijgen even door de bloem mengen om het samenklonteren te vermijden.

Delen