Vijgen-notenbrood
Bekijk het recept voor Vijgen-notenbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% VitaSon Deens Rogge
- 500 g - 5% Sonplus Integraal
- 300 g - 3% Gist
- 90 g - 0.9% Zout
- 5800 g - 58% Water
Vulling
- 1000 g - 10% Gehakte noten
- 1000 g - 10% Gedroogde en gehakte vijgen
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct de vulling door draaien.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃
- Bulkrijs: ong.10 minuten
- Afwegen: ong. 480 gram
- Bolrijs: ong. 20 minuten
- Modelleren: Opbollen of langwerpig opmaken, al naar gelang de gewenste vorm
- Narijs: ong. 60 minuten
- Decoreren: Bestrooien met roggebloem en insnijden.
- Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃