Vechtzomp
Vechtzomp op basis van Credi Sloffenmix en Sonnet Briochemix 30%. Specialiteit van Bakkerij Van der Most.
Ingrediëntenlijst
Sloffendeeg:
- 10000 g CREDI SLOFFENMIX
- 4000 g Roomboter
- 400 g Eieren
Brioche:
- 7000 g - 70% Bloem (eiwitrijk)
- 3000 g - 30% SONNET BRIOCHEMIX 30%
- 600 g - 6% Gist
- 200 g - 2% Zout
- 5000 g - 50% Water ca.
Vulling brioche:
- 5000 g - 50% Rozijnen
- 2000 g - 20% Bitterkoekjes
- 500 g - 5% Kaneelgranules
Recept werkwijze
- Maak Sloffendeeg:
Meng alle grondstoffen tot een deeg.
Rol dit uit op 8 mm en steek plakken uit zo groot als de sloffenring (ca. 220g deeg). - Draai van alle grondstoffen voor brioche een goed afgekneed deeg.
Kneden totdat het deeg loslaat van de deegkuip, dan meteen stoppen.
Ca. 3 minuten in de 1e versnelling en ca. 7 minuten in de 2e versnelling.
Draai vervolgens meteen de vulling door. - Deegtemperatuur: ca. 26°C.
- Afwegen: ca. 375 gram en oppunten.
- Voorrijs: ca. 20 minuten.
- Opmaken en deegstukken in de sloffenringen op het sloffendeeg plaatsen.
- Narijs: ca. 75 min. bij 32ºC.
- Bakken: ca. 30 minuten bij 210°C zakkend naar 190 °C.
(Suikerbrood-bakprogramma)