Tompoucen 2.0
Maak de klassieker op hedendaagse wijze! Tompoucen 2.0 met onder andere de heerlijke ingrediënten: Credi Crème Patissiere Authentique en Credi Fond Neutral.
Ingrediëntenlijst
Tompouceplakken:
- 4000 g Roomboter korstdeeg
Gele room:
- 2000 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
- 5000 g Water
Witte chocolade bavaroise:
- 2000 g Slagroom
- 400 g CREDI FOND NEUTRAL
- 400 g Witte chocolade
- 500 g Water (warm)
Recept werkwijze
- Maak tompouceplakken van het korstdeeg: Rol het deeg uit op 2 mm dikte en verdeel dit over twee 60/80 bakplaten enprikken. Maak één kostplak licht vochtig en bestrooi deze met sesamzaad. Na voldoende rust bakken, ca. 28 minuten op 200°C. Bak de laatste 10 minutenmet schuif open. Haal de korstplakken uit de oven en zeef hier wat poedersuiker overheen en zetdeze nog 3 minuten terug in een warme oven, zodat het karamelliseert. Na voldoende afkoelen, snijd alles in stroken van 10 cm en vervolgens in plakken van 10 x 4 cm.
- Maak gele room: Voeg Credi Crème Patissiere Authentique toe aan het water, meng 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid. Spuit ca. 60 gram gele room op een plak zonder sesamzaad en leg hier vervolgens een plak met sesamzaad op.
- Maak witte chocolade bavaroise: Klop de slagroom lobbig. Smelt de witte chocolade en meng dit met het warme water en de Credi Fond Neutral. Meng dit mengsel goed door de opgeklopte slagroom. Spuit vervolgens ca. 25 gram van het witte chocolade mengsel over de tompouce.
- Werk verder af naar eigen inzicht.