Suikerbrood (PROSON LUXE AU BEURRE)
Smakelijk suikerbrood op basis van PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG. U kunt het suikerbrood voor het bakken instrijken met doreerei. Vervolgens insnijden en suikerparels in de snede leggen.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 700 g - 7% Gist
- 500 g - 5% Suiker
- 170 g - 1.7% Zout
- 5000 g - 50% Water ong.
Vulling
- 3000 g - 30% Suiker P4
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Weeg evenveel deegstukjes af als het aantal broden dat gemaakt wordt. Deze deegstukjes zullen als deksel dienen
- Meng voorzichtig de suikerparels door het deeg
- Bulkrijs: ong. 15 minuten
- Weeg het aantal deegstukken af
- Bolrijs: ong. 15 minuten
- Modelleren: Doe de deegstukjes rond de deegstukken en bol voorzichtig op. Leg de deegstukken op bakplaten of in Vormen:8
- Narijs: ong. 80 minuten op 30℃ en 85% vocht
- Instrijken met doreerei. Insnijden en suikerparels in de snede leggen
- Bakken: ong. 40 minuten op 220°-190℃