Steengemalen-Volkoren-Stokbrood

Steengemalen Volkoren Stokbrood

Dit is een recept voor Steengemalen Volkoren Stokbrood.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Meng alle grondstoffen 4 minuten in de eerste versnelling en kneed 8 minuten in de tweede versnelling. Was het inwaswater bij aan het einde van de kneedtijd.
  • Deegtemperatuur: ca. 26°C
  • Bulkrijs: ca. 90 minuten
  • Afwegen: Weeg deegstukken af van ca. 340 gram en punt deze op.
  • Puntrijs: ca. 20 minuten
  • Opmaken als stokbrood en tussen geplooide deegkleedjes leggen.
  • Narijs: ca. 45 minuten
  • Leg de gerezen stokbroden op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten en snij de stokken zoals gewenst.
  • Bakken: ca. 24 minuten op 240°C met stoom.

Extra informatie

Receptuur ontwikkeld door Meester Boulanger Daan Hesseling, lid Nederlands Boulangerie Team.

Delen