Soesjesgebak
Soesjesgebak op basis van Credi Sloffenmix, Broer Amandelspijs KK Grof, Credi Crème Patissiere Authentique, Credi Fond Neutral en Credi Eclairs.
Stuks 28
Ingrediëntenlijst
Sloffendeeg:
- 1000 g CREDI SLOFFENMIX
- 400 g Roomboter
- 40 g Eieren
Amandelroom:
- 250 g BROER AMANDELSPIJS KK GROF
- 250 g Water
- 100 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
Witte vanille bavaroise:
- 50 g Witte chocolade
- 150 g Handwarm water
- 50 g Vanillelikeur
- 15 g Vanillesuiker
- 200 g CREDI FOND NEUTRAL
- 1000 g Lobbig opgeslagen slagroom
Soesjes:
- 750 g CREDI ECLAIRS
- 1125 g Warm water 50°C.
Afwerking:
- Doorhaal chocolade
Recept werkwijze
- Maak Sloffendeeg:
Meng alle grondstoffen tot een deeg.
Rol dit uit op 6 mm. dikte en steek plakken uit met een ring van 8 cm. (ca 50 g.) - Maak Amandelroom:
Meng alle grondstoffen tot een egale massa en spuit 15 gram amandelroom op iedere plakje. - Bakken ca. 15 minuten op 170°C.
Laat voldoende afkoelen. - Maak soesjes:
Meng de Credi Eclairs mix met het warme water (50°C) 5 tot 6 minuten in de tweede versnelling met de vlinder tot het beslag iets begint te glimmen.
Spuit mini soesjes (ca. 15 g) op licht gesmeerde bakplaten.
Bakken ca. 15 minuten op 220°C met stoom.
Wasemschuif openen na 6 tot 8 minuten, op het moment dat de soesjes een voetje gaan trekken.
Laat ze vervolgens goed afkoelen. - Maak witte vanille bavaroise:
Smelt de witte chocolade en meng deze met het warme water de vanillelikeur en de vanillesuiker.
Meng hier de Credi Fond Neutral doorheen.
Spatel deze vanillemassa door de lobbig opgeslagen slagroom.
Spuit 4 doppen bavaroise op de volledig afgekoelde sloffen bodems, ca. 35 gram per slofje. - Vul de soesjes met slagroom en haal ze door chocolade.
Leg de gevulde soesjes op de witte bavaroise doppen.
Werk het gebakje verder af naar eigen inzicht.