Smaakvolle Hartige Schnecken

Bekijk het recept voor Smaakvolle Hartige Schnecken op basis van Premix Smaakvol en QS Luxe Platinum.
Stuks 100

Ingrediëntenlijst

Deeg:

  • 6.000 g – 60% Bloem (eiwitrijk)
  • 4.000 g – 40% Premix Smaakvol
  • 1.500 g – 15% QS Luxe Platinum
  • 400 g – 4% Gist
  • 180 g – 1,8% Zout
  • 5.400 g – 54% Water ca.

Vulling:

  • 4.500 g – 45% Diepvriesspinazie (uitgelekt)
  • 2.000 g – 20% Roomkaas
  • 2.000 g – 20% Fetakaas
  • Peper, zout en nootmuskaat

Afwerking:

  • 1.500 g – 15% Fetakaas
  • 250 g – 2,5% Maïsgries

Extra benodigdheden (optioneel):

  • Bakringen van 10 cm doorsnede en 4 cm hoog

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur ca. 25°C.
  • Weeg deegstukken af van ca. 3200 gram en in voorslag leggen.
  • Voorrijs ca. 10 minuten.
  • Maak ondertussen de vulling aan:
    Meng de uitgelekte spinazie en roomkaas door elkaar, breng naar eigen inzicht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Maak ook de afwerking aan:
    Meng fetakaas en maïsgries door elkaar.
  • Rol de deegstukken uit tot plakken van 60 x 40 cm groot en ca. 4 mm dik.
  • Bestrijk iedere plak met ca. 1.300 gram van het spinazie-roomkaas mengsel.
  • Verkruimel over iedere plak op het spinazie-roomkaasmengsel ca. 400 gram fetakaas.
  • Rol de plakken op, zodat er de vorm van een slakkenhuis ontstaat en snijd schnecken van 3 cm breed.
  • Leg de schnecken plat op met bakpapier geprepareerde bakplaten.
    Gebruik voor strakke ronde schnecken bakringen van 10 cm doorsnede en 4 cm hoog en zet deze om de schnecken.
  • Narijs ca. 60 minuten.
  • Bestrooi, vlak voor het bakken, met het fetakaas-maïsgries mengsel voor de afwerking.
  • Bakken ca. 14 minuten op 230°C.

Delen