Smaakvolle Hartige Schnecken
Bekijk het recept voor Smaakvolle Hartige Schnecken op basis van Premix Smaakvol en QS Luxe Platinum.
Stuks 100
Ingrediëntenlijst
Deeg:
- 6.000 g – 60% Bloem (eiwitrijk)
- 4.000 g – 40% Premix Smaakvol
- 1.500 g – 15% QS Luxe Platinum
- 400 g – 4% Gist
- 180 g – 1,8% Zout
- 5.400 g – 54% Water ca.
Vulling:
- 4.500 g – 45% Diepvriesspinazie (uitgelekt)
- 2.000 g – 20% Roomkaas
- 2.000 g – 20% Fetakaas
- Peper, zout en nootmuskaat
Afwerking:
- 1.500 g – 15% Fetakaas
- 250 g – 2,5% Maïsgries
Extra benodigdheden (optioneel):
- Bakringen van 10 cm doorsnede en 4 cm hoog
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur ca. 25°C.
- Weeg deegstukken af van ca. 3200 gram en in voorslag leggen.
- Voorrijs ca. 10 minuten.
- Maak ondertussen de vulling aan:Meng de uitgelekte spinazie en roomkaas door elkaar, breng naar eigen inzicht op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Maak ook de afwerking aan:Meng fetakaas en maïsgries door elkaar.
- Rol de deegstukken uit tot plakken van 60 x 40 cm groot en ca. 4 mm dik.
- Bestrijk iedere plak met ca. 1.300 gram van het spinazie-roomkaas mengsel.
- Verkruimel over iedere plak op het spinazie-roomkaasmengsel ca. 400 gram fetakaas.
- Rol de plakken op, zodat er de vorm van een slakkenhuis ontstaat en snijd schnecken van 3 cm breed.
- Leg de schnecken plat op met bakpapier geprepareerde bakplaten.Gebruik voor strakke ronde schnecken bakringen van 10 cm doorsnede en 4 cm hoog en zet deze om de schnecken.
- Narijs ca. 60 minuten.
- Bestrooi, vlak voor het bakken, met het fetakaas-maïsgries mengsel voor de afwerking.
- Bakken ca. 14 minuten op 230°C.