Smaakvol Vloerbrood
Bekijk receptuur Smaakvol Vloerbrood op basis van Premix Smaakvol en Proson Bruin Royal.
Ingrediëntenlijst
- 7500 g - 75% Volkorenmeel
- 2500 g - 25% PREMIX SMAAKVOL
- 300 g - 3% PROSON BRUIN ROYAL
- 200 g - 2% Gist
- 150 g - 1,5% Zout
- 6500 g - 65% Water ca.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur ca. 27°C.
- Afwegen ca. 950 gram.
- Bol- of puntrijs ca. 45 minuten.
- Opmaken als vloerbrood, rond of lang, en op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten, geperforeerde bakplaten of in rijsmandjes leggen
- Narijs ca. 60 minuten.
- Vlak voor inschieten sjabloneren met roggebloem.
- Bakken ca. 35 minuten op 220°C met stoom.