Schots Ruitje Wit
Bekijk het recept voor Schots Ruitje Wit
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100 % Bloem (eiwitrijk)
- 170 g - 1.7 % Zout
- 500 g - 5 % Gist
- 1500 g - 15% CREME / PATES DE LUXE RSPO-SG
- 5200 g - 52 % Water ong.
- 1500 g - 15 % SONGRAN MALTED
- 1500 g - 15 % Water voor inweken SONGRAN MALTED
Recept werkwijze
- Voorweken - SONGRAN MALTED ong. 30 minuten voorweken met handwarm inweek water
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Afwegen: voor 30 stuks 1200 gram
- Bolrijs: ong. 15 minuten
- een Schots Ruitje wordt gebakken in een vierkante pie-plate met 9 bolletjes van 40 gram elk
- Narijs: ong. 85 minuten
- Bakken: ong. 10 minuten bij 255℃
- Verdelen/opbollen