Rustiek Witbrood
Bekijk het recept voor Rustiek Witbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 200 g - 2% Gist
- 150 g - 1.5% PROSON WIT ROYAL RSPO-SG
- 5600 g - 56% Water ong.
- 300 g - 3% Proson Wit Bourgondy
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 27°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 450 of 900 gram en opbollen.
- Voorrijs: ca. 30 minuten.
- Opmaken in gewenste vorm. Leg de deegstukken op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
- Narijs: ca. 70 minuten.
- Voor het bakken eventueel bestuiven met roggebloem en insnijden naar wens.
- Bakken: ca. 30-35 minuten bij 235°C met een beetje stoom.