Bakker-Allard3-1024x640-1

Rustiek Korenbrood

Bekijk het recept voor Rustiek Korenbrood

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 7500 g - 75%% Bloem (eiwitrijk)
  • 2500 g - 25%% VITASON KORENMOUT (25%)
  • 200 g - 2%% Gist
  • 5800 g - 58% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 27°C.
  • Afwegen: deegstukken van ca. 900 gram en opbollen.
  • Voorrijs: ca. 40 minuten.
  • eventueel decoreren met tarwezemelen en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.
  • Narijs: ca. 70 minuten.
  • Voor het bakken insnijden zoals gewenst.
  • Bakken: ca. 40 minuten bij 230°C met stoom.
  • Deegstukken opnieuw opbollen

Delen