Rustiek Korenbrood
Bekijk het recept voor Rustiek Korenbrood
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 7500 g - 75%% Bloem (eiwitrijk)
- 2500 g - 25%% VITASON KORENMOUT (25%)
- 200 g - 2%% Gist
- 5800 g - 58% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 27°C.
- Afwegen: deegstukken van ca. 900 gram en opbollen.
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- eventueel decoreren met tarwezemelen en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen.
- Narijs: ca. 70 minuten.
- Voor het bakken insnijden zoals gewenst.
- Bakken: ca. 40 minuten bij 230°C met stoom.
- Deegstukken opnieuw opbollen