Ruby Plaatcake
Ruby Bosvruchten Plaatcake op basis van Credi Softcake Ruby en Credi Crème Patissiere Authentique.
Stuks 7
Ingrediëntenlijst
Boterkruimels (vulling):
- 900 g Bloem
- 675 g Fijne kristalsuiker
- 540 g Roomboter (zacht)
- 16 g Zout
Ruby cakebeslag:
- 10000 g CREDI SOFTCAKE RUBY
- 3200 g Eieren
- 2700 g Olie
- 2000 g Water
Gele r oom:
- 2800 g CREDI CREME PATISSIERE AUTHENTIQUE
- 7000 g Water
Decoratie:
- Appelpartjes
Afwerking:
- Afdekgelei
Recept werkwijze
- Maak de roomboterkruimels:
Meng alle grondstoffen tot gelijkmatige kruimels. - Verdeel in iedere bakplaat van 60 x 40 cm met hoge rand ca. 300 gram roomboterkruimels.
- Maak Ruby cakebeslag:
Meng alle grondstoffen ca. 4 minuten in de laagste versnelling. - Verdeel in iedere bakplaat bovenop de roomboterkruimels ca. 2500 gram Ruby cakebeslag.
- Maak de gele room aan:
Klop de grondstoffen ca. 5 minuten op in de 3e versnelling. - Spuit over de gehele lengte en om de 10 cm banen gele room (glad spuitje 12 mm.) zodat de banen in het midden liggen van de gesneden banen na het bakken.
- Leg op de banen gele room partjes verse appel en stuif deze af met een beetje kaneel.
- Bakken: ca. 50 minuten bij 180°C.
- Na voldoende afkoelen de meegebakken appelpartjes afgeleren.
- Snijd de plaatcake in stukken van ca. 5 x 10 cm.