Pompoenster

Wat is het najaar zonder Halloween? Gezellig met de kinderen een pompoen uithollen en langs de deuren gaan. Als je thuiskomt hoort daar natuurlijk pompoenbrood bij, van de bakker.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

  • Draai van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Afwegen: ong. 420 gram en 1360 gram (ong. 40 gram per ster) voor de sterren
  • Bolrijs: ong. 50 minuten
  • Uitrollen: Het deeg voor de sterren uitrollen op 2.5 mm en in de vriezer leggen. Na 20 minuten de sterren uit het deeg steken
  • Modelleren: Oberlandermandjes met roggebloem bestuiven en hier sterren inleggen. Deeg opmaken als bol en in het mandje leggen
  • Narijs: ong. 70 minuten
  • Decoreren: Voor het bakken bestrooien met roggebloem
  • Bakken: ong. 35 minuten bij 230℃ met stoom. Bakken als vloerbrood

Extra informatie

Indicatie grondstofkostprijs: € 0,45 / st.

Delen