Perentaartjes
Perentaartjes op basis van Credi Sloffenmix, Credi Royal Cake en Credi Crème Pâtissière Authentique
Stuks 60
Ingrediëntenlijst
Hardewenerdeeg:
- 3000 g CREDI SLOFFENMIX
- 1500 g Roomboter
- 1500 g Eieren
Cakebeslag:
- 4000 g CREDI ROYAL CAKE
- 2000 g Roomboter
- 2000 g Eieren
Perenroom:
- 1000 g CREDI CRÈME PÂTISSIÈRE AUTHENTIQUE
- 1500 g Water
- 1100 g Perenpuree
Decoratie:
- Peren in dunne plakjes
Extra benodigdheden:
- 60 brioche bakvormen van 17,5 mm doorsnede en 7 mm hoog (17,5 x 7 mm)
Recept werkwijze
Maak harde wenerdeeg:
- Maak een soepel en glad zetdeeg van alle grondstoffen en leg dit minimaal 5 uur in de koeling.
- Rol het zetdeeg uit tot een dikte van 3 mm.
- Fonceer iedere brioche bakvorm (17,5 x 7 mm) met ca. 100 gram deeg.
Maak cakebeslag:
- Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en roer nog ca. 5 minuten in de eerste versnelling (soortelijk gewicht ca. 880-900 g/L).
- Spuit ca. 125 gram cakebeslag in de gefonceerde brioche bakvormen.
- Bakken ca. 40 minuten op 160°C.
- Laat voldoende afkoelen.
Maak perenroom:
- Voeg Credi Crème Pâtissière Authentique toe aan het water en de perenpuree. Meng ca. 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
- Verdeel ca. 50 gram perenroom over de gebakken cake bodem en decoreer naar eigen inzicht.
Tip: Vul de sloffenbodem met een laag Broer Amandelspijs!
De herfst op een gebaksbordje….