Perentaartjes

Perentaartjes op basis van Credi Sloffenmix, Credi Royal Cake en Credi Crème Pâtissière Authentique
Stuks 60

Ingrediëntenlijst

Hardewenerdeeg:

Cakebeslag:

Perenroom:

Decoratie:

  • Peren in dunne plakjes

Extra benodigdheden:

  • 60 brioche bakvormen van 17,5 mm doorsnede en 7 mm hoog (17,5 x 7 mm)

Recept werkwijze

Maak harde wenerdeeg:

  • Maak een soepel en glad zetdeeg van alle grondstoffen en leg dit minimaal 5 uur in de koeling.
  • Rol het zetdeeg uit tot een dikte van 3 mm.
  • Fonceer iedere brioche bakvorm (17,5 x 7 mm) met ca. 100 gram deeg.

Maak cakebeslag:

  • Roer de roomboter glad en smeuïg in de machinebekken met de vlindergarde. Voeg daarna de overige grondstoffen toe en roer nog ca. 5 minuten in de eerste versnelling (soortelijk gewicht ca. 880-900 g/L).
  • Spuit ca. 125 gram cakebeslag in de gefonceerde brioche bakvormen.
  • Bakken ca. 40 minuten op 160°C.
  • Laat voldoende afkoelen.

Maak perenroom:

  • Voeg Credi Crème Pâtissière Authentique toe aan het water en de perenpuree. Meng ca. 2 minuten bij een lage snelheid en 3-4 minuten bij een hoge snelheid.
  • Verdeel ca. 50 gram perenroom over de gebakken cake bodem en decoreer naar eigen inzicht.
Tip: Vul de sloffenbodem met een laag Broer Amandelspijs!
De herfst op een gebaksbordje….

Delen