Perencake

Recepten met peer passen uitstekend bij het najaar. Zo ook dit recept voor perencake, gemaakt met Sonnique Cream Cake Vanilla en LIQUISHORT CAKE RSPO-SG. Voeg chocolade stukjes toe aan het beslag of gebruik ze als decoratie om de perencake nog lekkerder te maken.

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • Perenschijfjes

Recept werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen af en doe deze in een mengkom. Voeg eerst de vloeistoffen toe
  • Meng alle grondstoffen, eerst 2 minuten in eerste versnelling dan 3 minuten in tweede versnelling, zodat er een glad beslag ontstaat. Gebruik bij voorkeur de vlindergarde. Vul de gewenste cakevormen met het beslag
  • Decoreren: Leg de perenschijfjes op de cake, bijvoorbeeld in een cirkel
  • Bakken: ong. 30-35 minuten op 180℃

Extra informatie

Gebruik rijpe sappige peren

Variatiemogelijkheden

De perencake kan ook gemaakt worden met CREDI CAKE CHOCO EXTRA DARK als ingrediënt. U kunt ook chocolade stukjes toevoegen aan het beslag of als decoratie gebruiken

Delen