Pain des Bois Pavé
Bekijk het recept voor Pain des Bois Pavé
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% VitaSon Pain des Bois
- 200 g - 2% Gist
- 6600 g - 66% Water ong.
Decoratie
- 500 g - 5% Roggebloem
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Let op: het deeg is wel slap.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Een doorslag geven zonder te ontgassen. En nog een keer 45 minten afgedekt bij bakkerijtemperatuur laten rijzen.
- Afwegen: Keer de bak op voldoende bloem bestrooide bank om. Voor vierkante broden afwegen op 400-450 gram. Afmeting brood ong. 12x12 cm.
- Opmaken: Decoreren met roggebloem en eventueel 1 keer insnijden.
- Narijs: ong. 30 minuten in de bakkerij.
- Bakken: Met stoom op de vloer. Ong. 35-40 minuten bij 220℃ voor een lekkere stevige korst.