Pain des Bois Pavé

Bekijk het recept voor Pain des Bois Pavé

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Decoratie

  • 500 g - 5% Roggebloem

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Let op: het deeg is wel slap.
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃.
  • Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Een doorslag geven zonder te ontgassen. En nog een keer 45 minten afgedekt bij bakkerijtemperatuur laten rijzen.
  • Afwegen: Keer de bak op voldoende bloem bestrooide bank om. Voor vierkante broden afwegen op 400-450 gram. Afmeting brood ong. 12x12 cm.
  • Opmaken: Decoreren met roggebloem en eventueel 1 keer insnijden.
  • Narijs: ong. 30 minuten in de bakkerij.
  • Bakken: Met stoom op de vloer. Ong. 35-40 minuten bij 220℃ voor een lekkere stevige korst.

Delen