Pain des Bois
Bekijk het recept voor Pain des Bois
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% Vitason Pain des bois
- 200 g - 2% Gist
- 6600 g - 66% Water ong.
Decoratie
- 500 Roggebloem
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Deeg is wel iets slap.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Bulkrijs: ong. 45 minuten afgedekt bij bakkerijtemperatuur. Een doorslagen geven zonder te ontgassen. Nog een keer 45 minuten afgedekt laten rijzen bij bakkerijtemperatuur.
- Afwegen: Keer de bak, op een met voldoende bloem bestrooide bank om. Zo weinig mogelijk ontgassen. Voor vierkante broden afwegen op 400-450 gram. Afmeting brood ong. 12x12 cm.
- Narijs: ong. 30 minuten in de bakkerij.
- Decoreren: Voor het bakken decoreren met roggebloem en eventueel de bovenkant insnijden.
- Bakken: Vloeroven: ong. 35-40 minuten bij 220℃ met stoom voor een lekkere stevige korst.