Bakker-Allard3-1024x640-1

Pain De Campagne

Bekijk het recept voor Pain De Campagne

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 9500 g - 95% Bloem
  • 500 g - 5% Roggebloem
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 150 g - 1.5% Gist
  • 200 g - 2% PROSON BRUIN ROYAL RSPO-SG
  • 100 g - 1% PROSON KROKANT MALT RSPO-SG
  • 6500 g - 65% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 27°C.
  • Bulkrijs: ca. 1 uur in een afgedekte bak.
  • Doorslaan: Het deegstuk voorzichtig in drieën opvouwen.
  • Deegrust: ca. 20 tot 30 minuten laten liggen.
  • Afwegen: voor stokken ca. 350 gram en voor vloerbrood ca. 450 gram. Los oppunten en gebruik voldoende strooibloem tegen het plakken.
  • Puntrijs: ca. 20 tot 30 minuten.
  • Opmaken: losjes opmaken en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten leggen. Stokbrood met het slot naar boven.
  • Narijs: ca. 45 minuten.
  • Voor het bakken bestuiven met roggebloem en insnijden zoals gewenst.
  • Bakken: ca. 30-40 minuten bij 220°C met stoom.

Delen