Pain De Campagne
Bekijk het recept voor Pain De Campagne
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 9500 g - 95% Bloem
- 500 g - 5% Roggebloem
- 170 g - 1.7% Zout
- 150 g - 1.5% Gist
- 200 g - 2% PROSON BRUIN ROYAL RSPO-SG
- 100 g - 1% PROSON KROKANT MALT RSPO-SG
- 6500 g - 65% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 27°C.
- Bulkrijs: ca. 1 uur in een afgedekte bak.
- Doorslaan: Het deegstuk voorzichtig in drieën opvouwen.
- Deegrust: ca. 20 tot 30 minuten laten liggen.
- Afwegen: voor stokken ca. 350 gram en voor vloerbrood ca. 450 gram. Los oppunten en gebruik voldoende strooibloem tegen het plakken.
- Puntrijs: ca. 20 tot 30 minuten.
- Opmaken: losjes opmaken en op met rijstemeel geprepareerde inschietapparaten leggen. Stokbrood met het slot naar boven.
- Narijs: ca. 45 minuten.
- Voor het bakken bestuiven met roggebloem en insnijden zoals gewenst.
- Bakken: ca. 30-40 minuten bij 220°C met stoom.