Paashaasjes (CREME / PATES DE LUXE)
Bekijk het recept voor Paashaasjes (CREME / PATERS DE LUXE)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
- 1500 g - 15% Crème de luxe
- 180 g - 1.7% Zout
- 900 g - 9% Gist
- 1000 g - 10% Suiker
- 1000 g - 10% Heel ei
- 4500 g - 45% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en stevig deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃.
- Bulkrijs: ong. 10 minuten.
- Modelleren: Uitrollen op 3,5 mm en steken met een paassteker.
- Decoreren: Naar wens (gebruik bijvoorbeeld voor oogjes krenten en voor een oor een halve amandel). Strijken met ei.
- Narijs: ong. 70 minuten.
- Bakken: ong. 10 minuten bij 220℃ - 230℃.
- Afwerken met boter.