Paashaasjes (CREME / PATES DE LUXE)

Bekijk het recept voor Paashaasjes (CREME / PATERS DE LUXE)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem (eiwitrijk)
  • 1500 g - 15% Crème de luxe
  • 180 g - 1.7% Zout
  • 900 g - 9% Gist
  • 1000 g - 10% Suiker
  • 1000 g - 10% Heel ei
  • 4500 g - 45% Water ong.

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en stevig deeg.
  • Deegtemperatuur: ong. 27℃.
  • Bulkrijs: ong. 10 minuten.
  • Modelleren: Uitrollen op 3,5 mm en steken met een paassteker.
  • Decoreren: Naar wens (gebruik bijvoorbeeld voor oogjes krenten en voor een oor een halve amandel). Strijken met ei.
  • Narijs: ong. 70 minuten.
  • Bakken: ong. 10 minuten bij 220℃ - 230℃.
  • Afwerken met boter.

Delen