Multigranen XL
Bak dit heerlijke Multigranen XL vloerbrood van maar liefst 2kg! Dit verrassend grote brood bakt u op basis van VITASON PAIN DES BOIS (50%) en VITASON MULTIGRANEN (50%).
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 4000 g - 40% Bloem
- 2500 g - 25% VitaSon Multigranen
- 2500 g - 25% VitaSon Pain des Bois
- 1000 g - 10% Geplette tarwe
- 100 g - 1% Gist
- 6500 g - 65% Water ong.
Decoratie
- Zadenmix
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg. Begin met 55% water en was de overige 10% na ong. 3/4 van de kneding bij.
- Deegtemperatuur: ong. 27℃
- Bulkrijs: ong. 45 minuten
- Afwegen: ong. 2000 gram
- De afgewogen deegstukken opmaken, decoreren met zadenmix en op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten leggen
- Narijs: ong. 60 minuten
- Insnijden: Net voor het bakken één keer licht insnijden in de lengte
- Bakken: ong. 40 minuten op 230℃