Mokka Galettes

Mokka Galettes op basis van Credi Harde Wener en Credi Crème Authentique.
Stuks 55

Ingrediëntenlijst

Galettes:

Paté*:

  • 225 g Geroosterde gemengde notenmix
  • 225 g Suiker

Noten-mokkacrème:

Extra benodigdheden:

  • Grill
  • Houder met goten van 7 cm.

Recept werkwijze

Maak de galettes:

  • Maak het harde wenerdeeg aan. Kneed alle grondstoffen tot een zanddeeg.
  • Rol het deeg uit op 5 mm dikte. Steek ronde plakken uit met een steker van 6 cm doorsnede (ca. 30 g).
  • Bak de plakken ca. 60 seconden tussen de grill op de hoogste stand. Leg meteen hierna in goten van 7 cm.
  • Laat voldoende afkoelen.

Maak paté:

  • Karamelliseer de suiker en meng dit met de geroosterde gemengde notenmix. 
  • Draai dit vervolgens tot paté met de cutter/keukenmachine.  

Noten-mokkacrème:

  • Draaide paté door de roomboter en draai dit luchtig.
  • Meng de Credi Crème Authentique met het water en de mokka. Voeg dit in 4 stappen toe aan het paté-botermengsel.
  • Draai het geheel luchtig in de hoogste versnelling.
  • Spuit vervolgens ca. 17 gram crème op iedere galette en werk verder af naar eigen inzicht.
Subtiele balans tussen zoet en crunchy..

Delen