Mokka Galettes
Mokka Galettes op basis van Credi Harde Wener en Credi Crème Authentique.
Stuks 55
Ingrediëntenlijst
Galettes:
- 1000 g CREDI HARDE WENER
- 180 g Suiker
- 455 g Roomboter
- 50 g Eieren
Paté*:
- 225 g Geroosterde gemengde notenmix
- 225 g Suiker
Noten-mokkacrème:
- 450 g Paté*
- 300 g Roomboter
- 60 g CREDI CRÈME PATISSIERE AUTHENTIQUE
- 150 g Water
- 6 g Mokka
Extra benodigdheden:
- Grill
- Houder met goten van 7 cm.
Recept werkwijze
Maak de galettes:
- Maak het harde wenerdeeg aan. Kneed alle grondstoffen tot een zanddeeg.
- Rol het deeg uit op 5 mm dikte. Steek ronde plakken uit met een steker van 6 cm doorsnede (ca. 30 g).
- Bak de plakken ca. 60 seconden tussen de grill op de hoogste stand. Leg meteen hierna in goten van 7 cm.
- Laat voldoende afkoelen.
Maak paté:
- Karamelliseer de suiker en meng dit met de geroosterde gemengde notenmix.
- Draai dit vervolgens tot paté met de cutter/keukenmachine.
Noten-mokkacrème:
- Draaide paté door de roomboter en draai dit luchtig.
- Meng de Credi Crème Authentique met het water en de mokka. Voeg dit in 4 stappen toe aan het paté-botermengsel.
- Draai het geheel luchtig in de hoogste versnelling.
- Spuit vervolgens ca. 17 gram crème op iedere galette en werk verder af naar eigen inzicht.
Subtiele balans tussen zoet en crunchy..