Moederdag Kwarkbol

Moederdag Kwarkbol op basis van Sonnet Variatiemix Kwark en Liquishort Cake

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten:

  • 10000 g – 100% Bloem
  • 5000 g – 50% Eieren
  • 2000 g – 20% SONNET VARIATIEMIX KWARK
  • 1000 g – 10% LIQUISHORT CAKE
  • 1000 g – 10% Credi Compound Aardbeien
  • 7700 g – 77% Water

Vulling:

  • 4000 g – 40% Rozijnen
  • 2000 g – 20% Bakvaste melkchocolade stukjes

Afwerking

  • (Roze) gekleurde fondant

Recept werkwijze

Werkwijze:

  • Kneed alle grondstoffen in een lage versnelling tot een soepel en goed afgekneed deeg (mengtijd ca. 5 minuten). Vulling direct doordraaien tot een gelijke verdeling is ontstaan.
  • Deegtemperatuur: ca. 20°C.
  • Weeg deegstukken af van ca. 375 gram en opbollen.
  • Deegrust: ca. 20 minuten.
  • Deegstukken opnieuw glad opbollen, kruislings diep insnijden en in de (papieren) bak ring plaatsen.
  • Bakken: ca. 40 minuten bij 180°C.
  • Na voldoende afkoelen decoreren met op kleur gebrachte fondant en verder afwerken in het thema moederdag.

Delen