Mini Appeltjesbrood
Mini Appeltjesbrood gemaakt met SONNETMIX INVERNO (0,66) RSPO-SG. Dit is een mix voor het bereiden van rijkgevulde en luxebroden met een heerlijk aroma van noten, kruiden en specerijen.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
- 800 g - 8% Gist
- 4800 g - 48% Water ong.
Vulling
- 3000 g - 30% Appelstukjes(gedroogd)
- 3000 g - 3-% Parelsuiker P2
- 2500 g - 25% Rozijnen
Decoratie
- 5000 g - 5% Amandelschaafsel
Recept werkwijze
- Voorweken - De gedroogde appelstukjes in eigen gewicht aan water laten weken.
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Direct daarna de vulling voorzichtig doordraaien.
- Deegtemperatuur: Ca 26℃
- Afwegen: Ca 55-60 gram
- Bolrijs: ong.15 min
- Verwerken: Opbollen en decoreren met amandelschaafsel in kleine ronde bakvormen leggen. Ca ⌀¸ 5-6cm
- Narijs: ong.40-45 minuten
- Bakken: ong.40-45 minuten bij 200℃