Mexibattas
Bekijk het recept voor Mexibattas
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem
- 5000 g - 50% Vitason Mais
- 300 g - 3% Gist
- 300 g - 3% Cajun kruiden
- 5600 g - 56% Water ong.
Recept werkwijze
- Draai van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Afwegen: ong. 1700 gram.
- Bolrijs: ong. 20 minuten.
- Verdelen: Bestrooi de verdeelplaat flink met roggebloem en druk het deegstuk hierop uit ook bovenop weer flink wat roggebloem strooien. Dan alleen verdelen en niet opbollen. Los van elkaar op de plaat zetten en iets plat drukken.
- Narijs: ong. 60 minuten.
- Bakken: ong. 18 minuten bij 230℃ met iets stoom.