Maïs Vloerbrood

Bekijk het recept voor Maïs Vloerbrood met VITASON MAIS (50%).

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 5000 g - 50% Bloem
  • 5000 g - 50% VITASON MAIS
  • 250 g - 2,5% Gist
  • 5500 g - 55% Water ong.

Decoratie

  • Maïsgries

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 27°C
  • Afwegen: ca. 920 gram en opbollen.
  • Bolrijs: ca. 30 minuten.
  • Lang opmaken en decoreren met maïsgries. Leg de broden op met rijstestrooimeel geprepareerde inschietapparaten of bakplaten.
  • Narijs: ca. 60 minuten.
  • Net voor het bakken insnijden zoals gewenst.
  • Bakken: ca. 30 minuten op 230°C met stoom.

Delen