Limburgse Vlaaien (Abrikoos)
Bekijk het recept voor Limburgse Vlaaien (Abrikoos)
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 4000 g - 40% Proson Limburgse Vlaai
- 10000 g - 100% Bloem
- 500 g - 5% Gist
- 4400 g - 44% Water ong.
Vulling Abrikozenvlaai
- 22500 g Abrikozenpulp
- 5415 g Kristalsuiker
- 900 g Koudbindmiddel ong.
Recept werkwijze
- Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
- Deegtemperatuur: ca. 25°C.
- Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ø van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ø met een hoge rand. Deegstukken opbollen
- Voorrijs: ca. 40 minuten.
- Opmaken: Uitrollen op stand 6-3-2 van de uitrolmachine. Pannen fonceren, rand iets aandrukken. Suiker en koudbindmiddel mengen, dan door de vruchten mengen. Vulling opbrengen (ong. 900 gram per vlaai). Raster of deksel aanbrengen
- Narijs: ca. 20 minuten.
- Bakken: Ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220ºC