Limburgse Vlaaien (Abrikoos)

Bekijk het recept voor Limburgse Vlaaien (Abrikoos)

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Vulling Abrikozenvlaai

  • 22500 g Abrikozenpulp
  • 5415 g Kristalsuiker
  • 900 g Koudbindmiddel ong.

Recept werkwijze

  • Kneed alle grondstoffen tot een soepel en goed afgekneed deeg.
  • Deegtemperatuur: ca. 25°C.
  • Afwegen: Direct na het kneden afwegen. Ong. 300 gram voor een vlaaivorm ø van 28cm. Ong. 250 gram voor het raster of deksel. Ong. 350 gram voor rijstevlaaivorm van 28 cm ø met een hoge rand. Deegstukken opbollen
  • Voorrijs: ca. 40 minuten.
  • Opmaken: Uitrollen op stand 6-3-2 van de uitrolmachine. Pannen fonceren, rand iets aandrukken. Suiker en koudbindmiddel mengen, dan door de vruchten mengen. Vulling opbrengen (ong. 900 gram per vlaai). Raster of deksel aanbrengen
  • Narijs: ca. 20 minuten.
  • Bakken: Ong. 25 minuten bij een oventemperatuur van 220ºC

Delen