La Ficelle

Bekijk het recept voor La Ficelle

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

Recept werkwijze

  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg ( 4 minuten 1e versnelling, 6 minuten 2e versnelling)
  • Deegtemperatuur: ong. 22 à 24 ℃
  • Bulkrijs: ong. 12 uur bij 2 tot 4 ℃
  • Afwegen: ong. 175 gram
  • Modelleren: Kort en luchtig oppunten
  • Puntrijs: ong. 15 minuten
  • Modelleren tot een Ficelle (dun stokbrood) van ca 45 cm lang. Kan eventueel ook via de stokkenmachine
  • Narijs: ong. 40 tot 60 minuten tussen kleedjes bij 28 ℃ en RV 80%. Voor het bakken snijden
  • Bakken: ong. 17 minuten bij 240 ℃ met iets stoom op de ovenvloer

Extra informatie

Dit stokbrood heeft veel korst en weinig kruim.

Delen