Kruidig Suikerbrood
Kruidig Suikerbrood op basis van QS Boterstol Extra.
Ingrediëntenlijst
Deeg:
- 1000 g - 100% Bloem
- 300 g - 30% QS BOTERSTOL EXTRA RSPO-SG
- 50 g - 5% Gist
- 20 g - 2% Zout
- 560 g - 56% Water ca.
Vulling 1:
- 70 g - 7% Rijst
- 140 g - 14% Water
- 20 g - 2% Oploskoffie
- 10 g - 1% Kaneel (gemalen)
- 5 g - 0,5% Gemberpoeder
- 3 g - 0,3% Kardemom
Vulling 2:
- 500 g - 50% Suikernibs P2
Recept werkwijze
- Maak vulling 1 aan.
Kook de rijst met het water en de specerijen tot het water volledig is opgenomen en de rijst volledig gaar is.
Laat dit volledig afkoelen. - Maak het deeg.
Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde rijstvulling, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
Direct na het kneden vulling 2 doordraaien. - Weeg vervolgens 2,5 kilo deeg af, punt deze los op en druk deze uit in een bakvorm met opstaande randen van 20 x 60 cm.
- Narijs ca. 75 minuten.
- Bakken ca. 35 minuten op 220°C.
Eventueel met een bakplaat er bovenop zodat je een mooie strakke plak krijgt. - Laat afkoelen en snij er stukken van in het gewenste formaat.