Kruidig Suikerbrood

Kruidig Suikerbrood op basis van QS Boterstol Extra.

Ingrediëntenlijst

Deeg:

Vulling 1:

  • 70 g - 7% Rijst
  • 140 g - 14% Water
  • 20 g - 2% Oploskoffie
  • 10 g - 1% Kaneel (gemalen)
  • 5 g - 0,5% Gemberpoeder
  • 3 g - 0,3% Kardemom

Vulling 2:

  • 500 g - 50% Suikernibs P2

Recept werkwijze

  • Maak vulling 1 aan.
    Kook de rijst met het water en de specerijen tot het water volledig is opgenomen en de rijst volledig gaar is.
    Laat dit volledig afkoelen.
  • Maak het deeg.
    Kneed alle grondstoffen, inclusief de afgekoelde rijstvulling, tot een soepel en goed afgekneed deeg.
    Direct na het kneden vulling 2 doordraaien.
  • Weeg vervolgens 2,5 kilo deeg af, punt deze los op en druk deze uit in een bakvorm met opstaande randen van 20 x 60 cm.
  • Narijs ca. 75 minuten.
  • Bakken ca. 35 minuten op 220°C.
    Eventueel met een bakplaat er bovenop zodat je een mooie strakke plak krijgt.
  • Laat afkoelen en snij er stukken van in het gewenste formaat.

Delen