Krentenbollen (PROSON LUXE AU BEURRE)
Bekijk het recept voor Krentenbollen
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 700 g - 7% Gist
- 500 g - 5% Suiker
- 170 g - 1.7% Zout
- 5000 g - 50% Water ong.
Vulling
- 4000 Rozijnen
Recept werkwijze
- Week de rozijnen in water en laat ze daarna uitlekken
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Meng de rozijnen rustig door het deeg
- Bulkrijs: ong. 15 minuten
- Afwegen: Deegstukken afwegen van ongeveer 1600 gram
- Bolrijs: ong. 15 minuten
- opbollen en op bakplaten leggen
- Narijs: ong. 80 minuten op 30℃ en 85% vocht
- Instrijken met doreerei
- Bakken: ong. 8 minuten op 220℃
- Modelleren: deegstukken verdelen