Krentenbollen (LIQUISON SANDWICH ARTISANAAL)

Bekijk het recept voor Krentenbollen

Ingrediëntenlijst

Ingrediënten

  • 10000 g - 100% Bloem
  • 1500 g - 15% LIQUISON SANDWICH ARTISANAAL
  • 700 g - 7% Gist
  • 500 g - 5% Suiker
  • 170 g - 1.7% Zout
  • 5000 g - 50% Water ong.

Vulling

  • 4000 Rozijnen

Recept werkwijze

  • Week de rozijnen in water en laat ze daarna uitlekken
  • Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
  • Deegtemperatuur: ong. 26℃
  • Meng de rozijnen rustig door het deeg
  • Bulkrijs: ong. 15 minuten
  • Afwegen: Deegstukken afwegen van ongeveer 1600 gram
  • Bolrijs: ong. 15 minuten
  • opbollen en op bakplaten leggen
  • Narijs: ong. 80 minuten op 30℃ en 85% vocht
  • Instrijken met doreerei
  • Bakken: ong. 8 minuten op 220℃
  • Modelleren: deegstukken verdelen

Delen