Koffiekoeken – Fruit flap
Bekijk het recept voor Koffiekoeken - Fruit flap
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 800 - 1000 g - 8-10% PROSON LUXE AU BEURRE RSPO-SG
- 200 g - 2% Zout
- 600 g - 6% Gist
- 1000 g - 10% Suiker
- 500 g - 5% Ei
- 4400 g - 44% Water ong.
Door toeren
- 3000 g - 30% Boter
Vulling
- 2000 g - 20% Fruitvulling
Decoratie
- 1000 g - 10% Fondant
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een goed deeg
- Deegtemperatuur: 22℃
- Afwegen: 3500 gram
- Uitrollen: Op 6 mm en boter invouwen. Voor een rustige bakkende koek 3x ½ Franse toer. Voor een royaal bakkende koek 2x ½ Hollandse toer
- Deegrust: 10 minuten in koeling
- Verwerken: Uitrollen op 2¼ en bandbreedte. Vierkantjes snijden van 12cm x12cm. Fruitvulling in het midden van vierkantje aanbrengen. Als appelflap dicht vouwen. Strijken met ei
- Afwegen: Gewicht van een Belgische Koffiekoek is gemiddeld 120 gram
- Narijs: ong. 60 minuten
- Bakken: ong. 15 minuten op 230℃ met stoom
- Afwerken met fondant