Klaaskoeken
Sinterklaas is weer in aantocht. Tijd om uw klanten te verrassen met een gepaste traditie: Klaaskoeken. Klaaskoeken worden gemaakt met Crème de Luxe Gold. Een lekkere variant waar jong en oud van smullen.
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% Crème de Luxe Gold
- 500 g - 5% Gist
- 1000 g - 10% Suiker
- 170 g - 1.7% Zout
- 5500 g - 55% Water ong.
Decoratie
- Doreerei
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Rol het deeg uit tot op een dikte van 0,6 cm tot 1 cm dikte. Steek het deeg uit met uitstekers voor klaaskoeken. Leg de deegstukken op platen, eventueel met bakpapier
- Narijs: ong. 90 minuten in de rijskast op 30℃ en 80% vocht
- Decoreren: Spuit de deegstukken met doreerei
- Bakken: ong. 8 minuten op 245℃