Kinder Paasbroodjes
Bekijk het recept voor Kinder Paasbroodjes
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 10000 g - 100% Bloem
- 1500 g - 15% Proson Luxe au beurre
- 800 g - 8% Gist
- 180 g - 1.8% Zout*
- 2000 g - 20% Cocos
- 800 g - 8% Suiker
- 5800 g - 58 % Water ong.
Recept werkwijze
- Maak van alle grondstoffen een glad en soepel deeg.
- Deegtemperatuur: ong. 26℃.
- Afwegen: ong. 1600 gram en opbollen.
- Bolrijs: 1e Bolrijs: ong. 10 minuten.
- Verdelen: Met de verdeel/opbolmachine en vervolgens 5 minuten bolletjesrijs.
- Vormen:Vanuit een bolmodel in etappes tot strengels uitrollen. (Het ene uiteinde bolvormig en het andere uiteinde puntig.) Vorm van deze strengel de Paashanen en strijk de broodjes met ei.
- Narijs: ong. 65-70 minuten.
- Decoreren: Met suikernibs P2.
- Bakken: ong. 8 minuten bij een oventemperatuur van ong. 260℃.