Karamel notenpracht
Bekijk het recept voor Karamel notenpracht
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 5000 g - 50% Bloem (eiwitrijk)
- 5000 g - 50% Sonnetmix Inverno
- 600 g - 6% Gist
- 5000 g - 50% Water ong.
Strooivulling
- 1300 g - 33.3% Notenmix
- 1300 g - 33.3% Rozijnen
- 1300 g - 33.3% Suikernibs P4
Spijsvulling
- 4700 g - 100% Palma karamel-notenspijs
- 940 g - 20% water (% van de spijs)
Recept werkwijze
- Vulling: Meng de strooivulling en slap tevens de spijs af met water
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Afwegen: ong. 275 gram en kort oppunten voor papieren pie-plate (⌀¸ 16 cm)
- Deegrust: ong. 10 minuten
- Deeg uitrollen op ong.3 mm dikte. Breng 100 gram spijsvulling aan op het deegstuk en strooi hier 70 gram strooivulling op. Deegstuk licht in de lengte oprollen en rond / gebogen (als hoefijzer)in de papieren pie-plate (ø 16 cm) leggen. Deegpil licht uitdrukken en meerdere malen onregelmatig, diep inknippen.
- Narijs: ong. 40 minuten
- Bakken: ong. 20 minuten bij 220 - 200℃.
- Afwerken: na koelen afgeleren