Karamel Buche
Karamel Buche op basis van Credi Kapsel/Biscuit en Credi Fond Neutral.
Stuks 4
Ingrediëntenlijst
Rolbeslag:
- 1000 g CREDI KAPSEL/BISCUIT
- 1000 g Eieren
- 100 g Gehakte hazelnoten
Basis karamel:
- 500 g Kristalsuiker
- 125 g Glucose
- 100 g Water
- 375 g Slagroom (warm)
- 300 g Roomboter
- 150 g Melkchocolade
Karamel bavaroise:
- 400 g Basis karamel
- 200 g CREDI FOND NEUTRAL
- 200 g Lauwwarm water
- 200 g Gehakte hazelnoten
- 600 g Lobbig opgeslagen slagroom
Witte chocolade bavaroise:
- 300 g Witte chocolade
- 300 g Lauwwarm water
- 200 g CREDI FOND NEUTRAL
- 1000 g Lobbig opgeslagen slagroom
Recept werkwijze
- Maak rolbeslag: meng de grondstoffen in de laagste versnelling in de planeetmenger. Klop de massa in ca. 5 minuten op in de hoogste versnelling. Draai daarna ca. 1 minuut na in de laagste versnelling. Verwerk het opgeslagen beslag tot rolbeslag en bestrooi met gehakte hazelnoten. Uitkomst is 4 plakken van 60 x 40 cm met een dikte van ca. 4 mm, gewicht ca. 475 gram. Bakken ca. 6 minuten op 225°C.
- Maak basis karamel: doe suiker, glucose en water in een pan en karamelliseer. Blus de gekarameliseerde massa met de slagroom en kook dit samen op tot 113°C.Laat afkoelen tot ca. 70° en voeg dan de roomboter en de melkchocolade toe. Emulgeer dit met de staafmixer en laat dit verder afkoelen.
- Laat het rolbeslag voldoende afkoelen. Neem 4 kleine halfronde Buche vormen en bekleed deze met rolbeslag van 60 x 10 cm. Neem 4 grotere halfronde Buche vormen en bekleed deze ook met rolbeslag van 60 x 14 cm.
- Maak karamel bavaroise: Meng de basis karamel* met het lauwwarme water en de Credi Fond Neutral. Spatel dit samen met de gehakte hazelnoten door de lobbig opgeslagen slagroom. Verdeel dit over de 4 beklede kleine halfronde Buche vormen en vries deze hierna in.
- Maak witte chocolade bavaroise: smelt de witte chocolade en meng dit met het lauwwarme water en de Credi Fond Neutral. Spatel dit door de lobbig opgeslagen slagroom. Verdeel dit over de 4 beklede grote halfronde Buche vormen en druk hier de inhoud van de bevroren kleine Buche vormen in. Vries dit geheel wederom in.
- Los de grote Buche vormen en werk deze af naar eigen inzicht.