Gevulde brioche bolletjes
Bekijk het recept voor Gevulde brioche bolletjes
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten
- 700 g - 70% Bloem
- 300 g - 30% Sonnet Briochemix
- 60 g - 6% Gist
- 100 g - 10% Suiker
- 15 g - 1.5% Zout
- 200 g - 20% Eieren
- 300 g - 30% Water ong.
Recept werkwijze
- Kneed van alle grondstoffen een glad en soepel deeg. Ong. 3 minuten in de eerste versnelling, daarna 8 minuten in de tweede versnelling
- Deegtemperatuur: ong. 26℃
- Het deegstukken van 1500 gram plus 250 gram (gedroogde) cranberries of (kleine) chocodrops afwegen en voorzichtig mengen
- Deegrust: Laat de deegstukken even loskomen. Daarna verdelen, opbollen en de deegstukken op bakplaten of in brioche vormen leggen
- Narijs: In de rijskast op 30℃ en 80% vocht
- Afwerken: Deegstukken afspuiten met doreerei
- Bakken: ong. 8-10 minuten op 240-250℃ zonder stoom